Bacăul va „găzdui” arhiva Justiției

Ministerul Justiției a dat publicității un comunicat de presă, după vizita de luni a  ministrului Tudorel Toader în județul Bacău, scopul acesteia fiind de identificare a celor mai adecvate spații necesare realizării centrelor regionale de arhivă. La penitenciarul din Bacău a vizitat secțiile exterioare Secuieni și Letea Veche.

“Cu această ocazie, prof. univ. dr. Tudorel Toader a purtat discuții cu reprezentanții conducerii centrului de detenție, respectiv a penitenciarelor, abordându-se, în cadrul întrevederilor, aspecte privitoare la climatul şi condițiile de lucru ale personalului de penitenciare, condițiile de detenție, funcționarea optimă a unităților de detenție, metode de îmbunătățire a activității și de rezolvare a problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar. De asemenea, ministrul justiției a vizitat posibile locații pentru amplasarea arhivei aferente instanțelor și parchetelor de pe raza de competență a Curților de Apel Bacău și Galați”, se precizează în comunicatul Ministerului Justiției.

Nevoia construirii unor arhive regionale este dată de faptul că mare parte dintre documentele elaborate în cadrul instanțelor trebuie păstrate timp de 90 de ani, iar din datele primite de la instanțe și parchete, în prezent, este necesară arhivarea, în condiții corespunzătoare, a aproximativ 473 de km de documente. Un teren potrivit pentru o astfel de clădire ar fi fost identificat la Letea Veche, și aparține Penitenciarului Bacău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.