20 de noi locuri la creșă. În ultimii ani, numărul locurilor a crescut cu 30 la sută

Pe listele de așteptare mai sunt încă peste o sută de părinți.

Primăria Bacău a dat în folosință 20 de noi locuri, la Creșa nr. 4, de pe strada Garofiței. Extinderea spațiului pentru copii a fost posibilă după evacuarea unei fundații care ocupa ilegal două încăperi.

Cele 20 de locuri vor fi ocupate pe baza punctajelor de pe listele de așteptare gestionate de Centrul Bugetar „Creșe” Bacău.

În ultimii doi ani, numărul locurilor la creșele din Municipiul Bacău a crescut cu peste 30 la sută, urmare a unor investiții de 100.000 euro făcute de Primărie în amenajarea de noi astfel de locuri. Astfel, numărul total al locurilor gestionate în acest moment de Centrul Bugetar Creșe Bacău este de 460. În 2016, conform datelor oficiale, existau sub 280 de locuri funcționale în creșele orașului, număr complet insuficient în raport de cerere. Investițiile vor continua și în 2019, când Primăria Bacău va scoate la licitație reabilitarea a două creșe 3 și 9, primele investiții de acest fel de la Revoluție încoace.

Lucrările de amenajare realizate la creșe au constat în reparații capitale, modernizarea instalațiilor, dotarea cu mobilier, precum și cu televizoare, saltele, paturi etc.
Alte 80 de noi locuri sunt în amenajare la Creșa Alecu Russo, urmând a fi puse în funcțiune.

„Am dovedit, de la preluare conducerii Centrului bugetar, că principala noastră preocupare este să îmbunătățim continuu condițiile oferite în creșe, să profesionalizăm personalul ce deservește creșele, dar și să creștem numărul de locuri puse la dispoziția băcăuanilor”, a declarat Diana Buganu, director al Centrului Bugetar Creșe.