274 de posturi din învățământ au fost șterse de pe hârtie

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a pus în aplicare ordinul Ministrului Educației 4884/2018 și a redus din numărul de posturi din învățământ nu mai puțin de 274 de posturi alocate personalului nedidactic și auxiliar. Sindicatele din învățământ cer ministerului anularea ordinului, întrucât el nu a fost pus în consultarea partenerilor sociali, așa cum prevede legea. „MEN nu a consultat federațiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condițiile în care legislația în vigoare îl obligă să pună în discuția partenerilor de dialog un astfel de act  cu caracter normativ”, arată reprezentanții Sindicatului Spiru Haret, care sunt deciși să ceară anularea ordinului și în caz contrar vor începe protestele.

Inspectorul școlar general, prof. Florin Lazăr, declară că nu se vor face disponibilizări.

„Este vorba despre tăieri pe hârtie. Și chiar cu reducerea acestor posturi, ne încadrăm în normativul impus de minister și nu vom face disponibilizări efectiv”, spune oficialul.

De cealaltă parte, liderul de sindicat băcăuan, George Purcaru, argumentează că deși nu se vor face disponibilizări, nici nu se vor putea încadra noi persoane dacă unii pleacă la pensie sau demisionează.

„Deja aveam un deficit pe cele două segmente, nedidactic și auxiliar. Vorbim aici de femei de serviciu, șoferi, personal de pază, îngrijitoare, bucătărese dar și contabili, secretari, bibliotecari, laboranți sau administratori”, spune George Purcaru, de la Sindicatul Liber din Învățământ Bacău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.