Municipalitatea băcăuană lansează un program vast de îmbunătățire a mobilității urbane, care necesită investiții de 40 de milioane de euro. Banii ar urma să provină din finanțare europeană, prin intermediul Axei 4 a Programului Operațional Regional. Mai exact, este vorba despre realizarea unui sistem de management al traficului cu prioritizarea transportului în comun din oraș (80 de intersecții și treceri de pietoni aferente prinse în proiect), 30 de stații de autobuz modernizate și 7 piste de bicicletă totalizând 27 de km.
Grupul de lucru de la nivelul Primăriei Bacău, alături de consultanți, a definitivat în ședința de azi traseul viitoarelor piste de biciclete (coridoare deplasări nemotorizate), precum și modul în care va fi implementat sistemul de management al traficului, pe componente hardware și software specifice (monitorizare trafic rutier, prioritizare autobuze, semaforizare inteligentă etc).
În paralel, a demarat elaborarea studiilor de fezabilitate iar, ulterior, vor fi concepute cererile de finanțare pentru cele nouă proiecte. ”Sunt doi ani de muncă asiduă la capătul cărora Municipiul Bacău se află în postura de a privi cu optimism către un viitor apropiat în care vom avea mai puțină poluare, un trafic rutier fluidizat și mai mult spațiu urban destinat pietonilor și bicicliștilor. Pe scurt, un oraș prietenos cu locuitorii săi, deschis către politicile de dezvoltare urbană durabilă”, spune primarul Bacăului, Cosmin Necula.
”Proiectele prinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru care militez încă din 2014 sunt pe cale să prindă contur cu fonduri europene însumând 40 de milioane de euro. Voi urmări cu mare atenție implementarea lor, căci atunci când vorbim de coridoarele pentru bicicliști, execuția și felul în care sunt gândite sunt vitale. Măcar demararea acestor proiecte să îi iasă actualei administrații. Oricum, e un pas înainte. Cei 27 de kilometri de piste pentru biciclete și prioritizarea transportului public, lucrurile pentru care fac eforturi de ani de zile prin acțiuni și demersuri, devin realitate în Bacău!”, spune consilierul local independent Cristian Ghingheș, cel care a făcut demersuri intense pentru planurile de mobilitate urbană.

Foto: kristofer.ro