Ieri a avut loc evenimentul de predare a amplasamentului pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Valorificare turistică și modernizare infrastructură specifică în stațiunea balneoclimatică Târgu Ocna POR – 2014-2020”, în valoare de 23 milioane lei (inclusiv TVA).

 
Proiectul vizează modernizarea și reabilitarea a 23 de străzi (8,246 km) & modernizarea și amenajarea de spații verzi, de recreere și agrement și alei pietonale cu o suprafață totală de 55.322 mp.
 
 Orașul Târgu Ocna a fost declarat încă din anul 2002 stațiune turistică de interes național și stațiune balneoclimatică în 2013. Prin toate proiectele propuse, administrația județeană și locală vizează valorificarea obiectivelor turistice, a factorilor balneo-climatici precum și posibilitățile de agrement pe care le posedă acest orașul.
 
”Felicitări primarului Cristi Ciubotaru care, încă din primul an de mandat, a dovedit că se poate.
Cele 5 milioane euro atrase de oraşul Târgu Ocna, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, echivalează cu dezvoltare urbană durabilă concretizată în: refacerea a 23 de străzi totalizând 8,25 km; modernizarea iluminatului public stradal prin instalarea de lămpi LED; amenajarea a 5,5 hectare de spații verzi şi zone de recreere & agrement; construirea de piste de biciclete şi amenajarea de alei pietonale”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau