În acest weekend are loc cea de-a zecea ediție a Raliului Moldovei Bacău. Evenimentul este organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și va încheia sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

Organizatorul raliului, ACS Rally Spirit, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău a gândit încă de la început acest eveniment sportiv ca pe o oportunitate de promovare a potențialului turistic al județului. Pe parcursul celor zece ani, competiția a ajuns în locații precum Bacău, Onești, Moinești, Zemeș reunind concurenți, fani și mass-media din țară și din străinătate.  

Începând din acest an, proiectul autostrăzii A13 Bacău-Brașov susținut de Consiliul Județean Bacău, considerat a fi elementul decisiv al dezvoltării regionale a fost promovat la nivel național și internațional și în cadrul competițiilor din Campionatul Național de Raliuri Betano.
Anul acesta vor lua startul competiției, la Bacău un număr record de concurenți, respectiv 62 echipaje din țară și din străinătate.

Concurenții aliniați la start vor participa la cele 12 probe, devenite tradiționale deja, pe un traseu în lungime totală de aproximativ 110 kilometri, între orașele Bacău și Moinești. Ediția din acest an aduce ca noutate proba Super Specială de duminică după-amiază care se va desfășura pe circuitul de Karting de la Speed Park.
În condițiile impuse de pandemia de Covid-19, accesul publicului la probe este interzis, compețiția putând fi urmărită on-line.

Sursa: Realitatea de Bacau