A fost inaugurat Pichetul de Pompieri de la Sascut

Astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a operaţionalizat Pichetul de Pompieri din comuna Sascut, eveniment la care au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamadi, şi oficialităţile locale şi judeţene.


Înfiinţarea unui punct de lucru în comuna Sascut face parte dintr-o strategie de organizare a intervenţiei la nivelul judeţului, gândită de conducerea ISU Bacău, cu scopul de a fi cât mai aproape de cetăţeni şi de a putea interveni într-un timp cât mai scurt la evenimentele nedorite care apar. Prin repartizarea echipajelor în diferite localităţi din judeţ, salvatorii pot răspunde mai rapid la solicitări, iar în cazul unui incendiu, spre exemplu, pagubele sunt cu mult diminuate.


ISU Bacău mai are puncte de lucru şi în comunele Brusturoasa şi Livezi, dar şi în comuna Podu Turcului. Pompierii de la Pichetul din Sascut vor interveni cu două autospeciale stingere cu cu apă şi spumă şi o ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, pe raza a nouă comune (cu 50 de sate în total şi aproape 40.000 de locuitori). Până acum, la incendiile izbucnite în Sascut interveneau salvatorii din Adjud, fiind mult mai aproape, iar la cele din celelalte comune se deplasau echipajele de la Detaşamentul Bacău.

Foto: ISU Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.