A fost semnat contractul pentru reabilitarea podului de la intrarea în Oneşti

Podul se află într-o stare de degradare avansată, fiind impuse restricţii de viteză şi de tonaj, pentru ca traficul să se desfăşoare în siguranţă.

De mai bine de un an, bucăţi mari din construcţia podului care traversează râul Trotul şi asigură intrarea în municipiul Oneşti au început să se desprindă şi punea în pericol şi reţelele de utilităţi. O bucată din zona pietonală a căzut în apă, iar când şi-au dat seama că lucrurile nu mai pot aştepta, autorităţile locale au urgentat demersurile pentru ca acesta să fie reparat.

Foto: Primaria Onesti

Astăzi, primarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc, a semnat raportul procedurii de atribuire a contractului pentru reabilitarea podului. Contractul de finanțare, semnat între Primăria Municipiului Onești şi Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II), are o valoare de peste 8,1 milioane de lei, din care 7,7 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din bugetul (MDRAP).

Urmează o perioadă de cinci zile pentru depunerea eventualelor contestații, iar dacă nu vor fi contestaţii atunci se va proceda la încheierea contractului de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător.
Podul de peste râul Trotuş este situat pe DN 11 (Bacău – Braşov) şi reprezintă un punct principal de acces și de tranzitare a Oneştiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.