A început refacerea hotelului Moldova

A început refacerea Hotelului Moldova și a anexei sale, situate în centrul Bacăului, considerate o mare pată urâtă pe fața Bacăului, după mulți ani în care au fost abandonate. Zilele acestea, muncitorii fac organizarea de șantier pe platoul din fața hotelului și înalță schele în jurul clădirii dintre hotel și blocul 12 de pe strada Nicolae Bălcescu. Respectivul imobil ajunsese un focar de infecție în plin centrul orașului, dat fiind că acolo își găseau adăpost oamenii străzii sau era folosit drept toaletă publică.

Inițial, acolo urmau să fie birouri, dar planul a fost abandonat timp de mulți ani, imediat după ridicarea structurii de rezistență. Lucrările demarate acum vor avea ca finalitate tot o clădire de birouri în zona zero a orașului. Proprietarul este firma Cerealcom SA, controlată de omul de afaceri Eusebiu Guțu, aflat la un moment dat în prima jumătate a Top 300 Capital, cu o avere de circa 50 de milioane de euro obținută din afaceri cu cereale, morărit și panificație. „Anul acesta se va lucra la clădirea de birouri, urmând a fi finalizată în prima parte a lui 2019. În ce privește hotelul Moldova, putem spune că am început proiectarea noului hotel încă din anul 2016, dar au fost și unele impedimente, astfel că se lucrează la proiect și în prezent, chiar dacă au fost unele voci care ne-au acuzat pe nedrept că am lăsat construcția în paragină. Imobilul nu își va schimba destinația, însă proiectul este unul spectaculos, standardul pe care l-am impus proiectanților fiind foarte ridicat. Ne dorim ca el să fie o adevărată emblemă a municipiului”, spune Eusebiu Guțu.

Hotelul Moldova a fost construit în anii ’80 și avea 143 de camere, fiind proiectat pentru turiștii din țările lagărului comunist, fără prea mari pretenții. În 2000, a fost cumpărat de la Fondul Proprietății de Stat de sora afaceristului Corneliu Iacobov (în fapt cel care controla afacerea). În anul 2012, Iacobov a intrat la închisoare, iar hotelul și clădirea nefinalizată alipită lui au fost vândute altui întreprinzător local, Vasile Ciobanu, proprietarul fabricii de bere Albrau din Onești. Afacerea s-a parafat pe 25 noiembrie 2015, când AGA SC Complex Hotelier Moldova SA a decis fuziunea prin absorbție de către SC ALBRAU PROD SA, companie controlată de Ciobanu. În 2016, hotelul a fost din nou vândut, ajungând la actualul proprietar, Eusebiu Guțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.