A intrat în vigoare noul Regulament de tranzit al municipiului Bacău

Pe 8 octombrie a intrat în vigoare noul Regulament de tranzitare, parcare și staționare în municipiul Bacău, aprobat de consilierii locali încă de la sfârșitul lunii august. Acesta interzice tranzitarea zonei ultracentrale și centrale, definite tot în regulament, între orele 7 și 9 și 16-18, a autovehiculelor cu masa maximă mai mare de 3,5 tone, iar în afara acestui interval, doar în baza unui permis de liberă trecere, care se poate obține de la Poliția Locală.

Instituția a început informarea cetățenilor, dar mai important, la intrările în oraș, dirijează deja traficul greu către rutele ocolitoare.

Noul regulament definește zona ultracentrală, adică strada Nicolae Bălcescu, până la intersecția cu 9 Mai și cea centrală, limitată de străzile Milcov, Vadul Bistriței, Mioriței, Gării, pasajul Letea și Letea, aici unde se aplică noile reguli. Totodată, parcarea și staționarea vehiculelor cu masa mai mare de 3 tone este interzisă pe toate drumurile publice din municipiu, iar o altă regulă este pentru străzile cu lățime mai mică de 6 metri. Nici pe Podul Șerbănești nu mai pot intra vehicule mai mari de 30 de tone.

„Pentru accesul în municipiul Bacău, între 9 și 16 se plătește o taxă de 3 lei pe tonă pe zi, la fel și în intervalul 18-22, iar între 22 și 7 tariful este de 2lei/to/zi. Primăria a prevăzut și abonamente lunare, 60 de lei per tonă și anuale, 548 de lei per tonă”, se arată în regulament.

Deocamdată, Poliția Locală a eliberat doar 37 de permise și din acest motiv, face informare, fără a aplica pentru moment amenzi. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Informările Poliției Locale.

Cererea tip pentru permisul de liberă trecere se poate obține de la sediul Poliției Locale sau în format electronic de pe site-ul instituției. Celelalte acte, respectiv, certificatul de înmatriculare, înregistrare sau cartea de identitate a vehiculului pentru care se solicită accesul, certificatul de înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerțului al deținătorului vehiculului, dovada achitării taxei aferente sunt necesare în copie. Achitarea taxei aferente eliberării permisului de liberă trecere se poate efectua numerar la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale din str. Vasile Alecsandri nr. 63 sau prin virament bancar.

„Documentația prezentată mai sus se depune la sediul Poliției Locale a municipiului Bacău sau online pe adresa de e-mail [email protected], declară Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.