Accidente pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum

Polițiștii băcăuani au intervenit la două accidente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu zăpadă frământată sau umed. Unul s-a produs în afara localității Filipești, pe DN 2, unde un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un TIR, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un copac. El a fost rănit.

Și pe DN 11, la Urechești, un bărbat de 51 de ani, din comuna Căiuţi, în timp ce conducea un autoturism pe fondul neadaptării vitezei a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de șofer de 46 de ani. În urma impactulu, o femeie de 40 de ani, pasageră în mașina care se deplasa regulamentar, a fost rănită.
Șoferii implicați în aceste evenimente nu erau băuți, dar s-au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, ambele fiind soldate cu victime.

“În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe conduc[tori auto să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, respectiv cu anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc, să conducă prudent fără a brusca comenzile autoturismului”, este sfatul polițiștilor băcăuani.