Acţiune în trafic. Câte ABATERI au depistat poliţiştii într-o singură zi

Polițiștii rutieri şi cei de ordine publică, atât din mediul urban, cât şi rural au desfăşurat, joi, o acţiune pe drumurile din judeţ, care prezintă risc crescut de accidente, dar şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

Razia a avut drept scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe întreaga reţea de drumuri publice. Şi după o zi în care au stat cu radarele pornite şi cu etilotestele la vedere, poliţiştii au constatat 199 de abateri, sacţionate cu amenzi în cuantum de 104.000 lei.
Ca măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării 7 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.
Dar şi în luna iulie, agenţii din trafic au reţinut 89 de permise de conducere emise de autorităţi străine cetăţenilor români. Aceştia au rămas fără carnet după ce nu au acordat prioritate sau au călcat prea tare acceleraţia, acestea fiind două dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Şi în perioada următoare, echipajele rutierilor vor fi în trafic, pentru prevenirea accidentelor.