Acțiune Truck & Bus pe drumurile din județul Bacău

În aceste zile, polițiștii băcăuani efectuează controale în trafic, în cadrul acțiunii Truck & Bus, pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri, conform Calendarului Operaţiunilor TISPOL. Astfel de activități se desfășoară simultan în toate statele membre ale U.E., scopul fiind de prevenire a accidentelor rutiere grave.
Vizate sunt, așadar, autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Agenții vor urmări depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.