În perioada 31 iulie- 02 august a.c, poliţiştii băcăuani, împreună cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., au continuat verificările privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

Astfel, au fost desfășurate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase. Totodată, au fost efectuate verificări şi în mijloacele de transport în comun. 

 La nivelul județului Bacău au fost  verificate peste 550 de locaţii şi au fost legitimate peste 2500 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic pentru control 290 de mijloace de transport în comun.

Au fost aplicate 282 de sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, au fost aplicate  64 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Acțiunile de acest gen vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.