Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară continuă activitățile educativ-preventive în unitățile de învățământ din județul Bacău în cadrul Campaniei ”Începe școala în siguranță!”, campaniei care a debutat la început de an școlar și care se va derula până la sfârșitul lunii februarie.

În această săptămână au fost desfășurate activități la Școala Gimnazială ”Ion Luca” din Bacău, la Liceul ”Ion Borcea” din Buhuși și la Școala Gimnazială Agăș. 

Astfel, peste 200 de copii și cadre didactice au primit informații din partea polițiștilor cu privire la modalitățile de reducere a comportamentelor de risc și prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Lipsa de supraveghere a copiilor, comunicarea inadecvată între părinți și copii și stilul educativ inconsecvent sunt factori de risc întâlniți în debutul unor tipuri de comportament deviant în mediul școlar.

Trebuie să prevenim evoluții indezirabile în comportamentul tuturor copiilor și să-i ajutăm pe copiii care, în virtutea mai multor cauze, nu-și mai controleaze emoțiile și comportamentul și pot ajunge să săvârșească fapte penale.

Astfel, doar printr-un efort conjugat, părinți, profesori, polițiști și alți specialiști în domeniu, se va obține o eficiență a activităților preventive desfășurate.

 

Sursa: Realitatea de Bacau