Mâine va avea loc repartizarea computerizată la licee, echivalentă cu admiterea, pe baza mediilor obținute de absolvenții de clasa a VIII-a și de opțiunile acestora.

Performerii admiterii din județul Bacău sunt șase elevi care vor fi admiși cu media 10. Asta înseamnă că ei au absolvit gimnaziul cu media generală 10, iar la Evaluarea națională au avut tot media 10. Elevii de 10 vor fi admiși acolo unde își doresc. Performerii admiterii sunt Antonia Teodora Brrescan, absolventă a Școlii Gimnaziale Nr. 2 Tg. Ocna, Ioana Georgiana Costea, de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Bacău, Andrei Bogdan Fînaru de la Școala Gimnazială Nr. 1 Tg. Ocna, Theodor Cristian Mitrofan de la Colegiul Național Dimitrie Cantemir Onești, Clementina Ioana Moisă de la Colegiul Național de Artă George Apostu Bacău și Ștefan Constantin Pișcu de la Colegiul Național Gheorghe Vrănceanu Bacău.

La polul opus, cea mai mică medie la admitere, 1.96,  o are o elevă a Școlii Gimnaziale Ion Rotaru din Valea lui Ion.

Potrivit calendarului admiterii, după repartizarea de mâine, în perioada 15-18 iulie candidații trebuie să-și depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost admiși.