Aerostar Bacău a câștigat meciul din etapa 12 a Ligii 2, disputa în compania celor de la Petrolul Ploiești. Meciul a avut loc în deplasare, la baza FRF de la Mogoșoaia, dar scorul scutește de orice comentarii. A fost 4-1 (2-0) pentru băcăuani la capătul unui meci în care ”aviatorii” au jucat foarte bine și au profitat din starea de spirit din propriul vestiar dată de remiza fără goluri din urmă cu două săptămâni de la ”U Craiova 1948 SA”, liderul campionatului.

Minutul 30 a fost cel care a adus primul moment de bucurie în tabăra oaspeților. Patrick Popescu a executat magistral – șut în vinclu – lovitura liberă de care a beneficiat de la marginea carelului mare al ”lupilor”. Era 0-1 și existau speranțe într-o surpriză. Opt minute mai târziu, Vraciu a marcat în urma unui șut din interiorul careului, dar arbitrul a decis să nu valideze golul ci să acorde lovitură de pedeapsă pentru Aerostar pentru henț și eliminare pentru apărătorul gazdelor, Răuță. Cătălin Vraciu a executat apoi precis și tabela s-a modificat, 0-2 (39). Un alt penalty s-a acordat apoi Petrolului, tot pentru henț. Saim însă a șutat pe lângă poartă și scorul la pauză a fost 0-2.

Petrolul a vrut ceva mai mai mult parcă după revenirea de la vestiare, dar s-a mulțumit doar cu ”bara” lui Botic (58). Aerostar a gestionat oricum bine avantajul de pe tabelă și al omului în plus și chiar le-a înfipt cuțitul și mai tare în oase gazdelor în minutul 60. Horia Ilie a punctat în urma unei acțiuni personale cu un șut la firul ierbii de la marginea careului mare. Destinația punctelor era cunoscută, dar evenimente importante au mai fost în ultimele zece minute. Vajushi (85) a marcat din lovitură de la ”11m”, numai că diferența de trei goluri în favoarea băcăuanilor s-a restabilit în minutul 89, când Alex Zaharia a încheiat cu gol o fază la care pasa decisivă a venit de la Vlad Mihalcea. Dacă toată echipa ”aripilor” trebuie felicitată pentru prestația din duelul cu Petrolul, un plus trebuie însă trecut în dreptul portarului Lucian Cebotari. Moldoveanul a avut intervenții spectaculoase și-n același timp eficiente și prin evoluția sa a dat încredere multă celorlați, mai ales compartimentului defensiv.

Aerostar a acumulat după victoria de luni 7 puncte în clasament, dar a prins ”roșeață în obraji” și încredere că se poate.

Pentru Aerostar urmează acum o înfruntare care în mod normal ar fi dus la umplerea tribunelor pe stadionul de lângă aeroport, cu Rapid București. Duelul va fi duminică, 22 noiembrie 2020, de la ora 11:00. 

Sursă foto: www.digisport.ro, Facebook FC Petrolul Ploiesti

Sursa: Realitatea de Bacau