În perioada 01-02 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău şi cei de ordine publică au acționat pe raza judeţului, în vederea prevenirii și combaterii activităţilor ilegale comise pe linia aprovizionării şi comercializării produselor accizabile (ţigarete, alcool şi băuturi alcoolice.

Acţiunea a vizat şi verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea si combaterea virusului SARS – Cov 2 de către persoanele identificate.

Au fost efectuate 24 de verificări economice și aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 46.500 de lei, din care 14 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice, una pentru abateri de la prevederile Legii 8/1996 privind drepturile de autor și restul pentru alte acte normative. De asemenea, a fost confiscată suma totală de aproximativ 5.000 de lei, reprezentând contravaloarea produselor vândute şi neevidenţiată în casele de marcat electronice.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat verificări la o societate comercială din comuna Blăgești, unde au constatat că operatorul economic distribuitor de băuturi alcoolice către toate unitățile economice de pe raza comunei, a obţinut venituri în sumă totală de 2.697 lei pe care nu le-a fiscalizat, neemiţând chitanţe/bonuri fiscale. Faţă de societatea în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională în conformitate cu prevederile OUG 28/1999, fiindu-i aplicată o amendă în sumă de 10.000 lei, iar suma de 2.697 lei a fost confiscată, constituindu-se venit la bugetul de stat. 

Sursa: Realitatea de Bacau