Alexandru Rafila: „Luminița de la capătul tunelului o vedem pe 10, 15 februarie. Probabil descreșterea va fi rapidă”

0
1

Alexandru Rafila a anunțat când va începe scăderea infectărilor în România. Ministrul Sănătății a precizat că intrarea pe trendul descendent al epidemiei de COVID-19 va fi rapidă. 

„Luminița de la capătul tunelului o să o vedem probabil în jur de 10, 15 februarie, când se stabilizează și o să intrăm pe un trend descendent. Probabil descreșterea va fi rapidă. Înainte nu cred că se va întâmpla acest lucru. O creştere rapidă se cuplează cu o descreştere la fel de rapidă. 

Dacă în această săptămână o să avem în jur de 40.000 de cazuri, probabil că nu să depăşim 50.000 de cazuri în vârful valului pandemic. Dacă însă în această săptămână vom avea semnificativ peste 40.000 de cazuri, atunci e posibil să mergem puţin mai sus decât atât. Sunt observaţii ale mele şi ale colegilor legat de coeficientul cu care se multiplică cazurile de la o săptămână la alta.

În general, acest coeficient a fost în jur de 1,5 – 1,6. Acum rămână să vedem dacă această săptămână va marca o frânare a creşterii, dacă frânarea creşterii se adevereşte, atunci probabil că ne vom stabiliza undeva până la 50.000 de cazuri”, a declarat dr. Alexandru Rafila, luni seară, la un post TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.