Deputatul PSD Alexandru Rafila este sigur că moțiunea de cenzură va trece și că PNL sau președintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă înțelepciunea să nu-l mai propună pentru același post. Într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, Rafila a demontat și scenariile prinvind înțelegeri de culise legate de parlamentari social-democrați. 

„Așteptăm să vină si Superman în Parlament, sper că vor deschide un geam mare să poată intra direct, sa aterizeze în plen. Din păcate, avem un premier a imitat un personaj de desene animate și în viața reala.

Nu cred că vot fi probleme legate de prezență, ieri știam de un singur coleg care are COVID de câteva zile, în rest nu știu să mai fie absențe, dar aproape în totalitate vom fi prezenți în sala de vot.

La o moțiune procedura este destul de strictă și sper ca și membrii celorlalte formațiuni care și-au exprimat susținerea să fie prezenți să să voteze moțiunea, pentru a readuce România pe drumul spre normalitate,” a declarat Rafila la Realitatea Plus.

Restricțiile epidemiologice privind accesul în parlament, la votul moțiuni 

„Decizia CNSU nu a fost aprobată prin hotărâre de Guvern, dacă a fost o încercare de restrângere a dreptului la vot mi s-a părut nepotrivită, ca să nu spun mai mult. Iar medical, o persoană testată nu diferă cu nimic, ca risc de a infecta alte persoane, de cineva vaccinat. A fost intrerpretare românească a unor reglementări europene.

Florin Cîțu, ca de obicei, îți pasează responsabilitatea, nu-ți asumi nimic, dacă Parlamentul este acum și pe post de Executiv, atunci cu mai mult își merită demiterea.”

Care a planul PSD dacă va cădea guvernul

„Mingea este la președinte, care cunoaște foarte bine intenția noastră de a ne îndrepta spre alegeri anticipate, eventual printr-un guvern de tranziție care să gestioneze situația economică și pandemică extrem de gravă.

Ideea promovată de liderii PNL că PSD și moțiunea ar arunca țara în haos este complet falsă, este exact invers, are rolul de a scoate țara din haos și marasm. Soluția nu este perpetuarea unui guvern lipsit de sprijin și de competență.”

PSD nu va susține nicio varianta de guvern minoritar

„Cu siguranță nu vom vota un guvern pe care nu-l sprijinim din pds politic, dacă se desemnează un prim-ministru să-și găsească el o majoritatea, noi nu-l susținem.

După demiterea guvernului, vom veni cu o propunere de calendar, având în vedere situația complicată din această perioadă, varianta unui guvern de tranziție, tehnocrat, ar fi cea mai bună.”, a mai afirmat parlamentarul PSD.

Solicitat să dea un pronostic, Alexandru Rafila a afirmat că dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, vor fi 255-260 de voturi pentru demiterea guvernului Cîțu.

 

Sursa: Realitatea Din PSD