Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru abateri la protecția mediului

Incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului, cel mai grav incident de mediu din 2018.

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat anul trecut peste 1.200 de controale, din care 478 au fost planificate, diferența fiind controale efectuate în urma sesizărilor primite, inspecții cerute de instituțiile colaboratoare, altele survenite în urma unor incidente punctuale, iar 7 ca urmare a autosesizării.

Amenzile au fost aplicate pentru necolectarea selectivă, poluare atmosferică ca urmare a arderii deșeurilor, nerespectarea unor regulamente sau obligații, nerespectarea obligațiilor de a transporta deșeurile la instalațiile autorizate pentru tratare, reciclare și depozitare.

„În urma controalelor au fost aplicate 62 de sancțiuni, din care 14 avertismente și 48 de amenzi, în valoare totală de 584.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, de 50.000 de lei, a fost aplicată celor 5 societăți care nu au respectat măsurile stabilite în controalele anterioare și care nu respectau condițiile din actele de reglementare”, se arată în raportul gărzii.

Anul trecut au fost și 9 incidente de mediu, respectiv deversarea de țiței în sol, poluarea aerului în momentul fertilizării solurilor cu dejecții provenite de la creșterea păsărilor, și cel mai grav incident, incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului, cauzat de acumularea de biogaz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.