Ample verificări dispuse de Consiliul Județean după ce elevii unei școli din Bacău au primit lapte expirat de trei luni

Cazul înregistrat azi la Școala Alexandru Ioan Cuza din Bacău, unde mai mulți copii au primit lapte expirat de trei luni, a determinat autoritățile județene să ia măsuri urgente.

Consiliul Județean, care se ocupă cu organizarea licitațiilor și contractele pentru distribuirea produselor din cadrul programului “laptele și cornul”, a cerut organelor abilitate să continue cercetările începute la Cuza în toate unitățile de învățământ.

Deși o primă concluzie este că e vorba de un caz izolat, iar vina ar fi a unui angajat al școlii, responsabil cu distribuirea produselor în clase, inspectorii DSP și ai IȘJ vor trebui să verifice cu mare atenție modul în care se derulează acest program.

“Trebuie să analizeze cu mare atenție și să ne prezinte situația, pentru că nu este posibil așa ceva, cine e responsabil trebuie să plătească. Este vorba în primul rând despre sănătatea copiilor noștri, dincolo de contracte, iar asta trebuie să primeze. Cei implicați trebuie să fie mai atenți la produsele care ajung la copii”, a declarant președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Verificările dispuse de Consiliul Județean vor viza atât produsele lactate, cât și pe cele de panificație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.