Brațul vestic al șoselei de centură va fi deschis traficului rutier în Ajunul Crăciunului

Lucrările ca Varianta Ocolitoare a municipiului Bacău continuă într-un ritm amețitor și avansează de la o zi la alta. Lucrările sunt avansate cu mult față de termenele stabilite, iar autoritățile anunță deja că din decembrie se va putea circula pe centură.

“Lucrările de asfaltare vor continua în ritm susținut, astfel încât până pe 20 noiembrie să fie încheiată operațiunea de turnare a asfaltului. Ulterior, vor fi amplasate sistemele de siguranță rutieră specifice, urmând că în jurul datei de 22 decembrie, la un an de la semnarea contractului de execuție a șoselei de centură, brațul vestic al acesteia să fie deschis oficial circulației rutiere”,  a anunțat europarlamentarul Dragoș Benea.

În momentul de față este asfaltat brațul vestic al șoselei de centură a Bacăului, pe direcția Nicolae Bălcescu – Sărata – Luizi Calugara, care se va intersecta cu DN 11 imediat după ieșirea din oraș spre Onești.

Din momentul în care se va putea circula pe această porțiune a centurii aflată în construcție, se estimează o scădere a traficului de tranzit din oraș de peste 30%.