La data de 06 iunie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au fost sesizați prin 112 de către un bărbat de 47 de ani, din municipiul Moinești, despre faptul că, pe DN 12 A pe direcția Dărmănești – Comănești circulă un ansamblu de vehicule care ar transporta ilegal material lemnos.

Ansamblul de vehicule a fost identificat în trafic de către polițiști, pe strada Moldovei din orașul Comănești.

La controlul efectuat, conducătorul auto în vârstă de 31 de ani a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire pentru cantitatea totală de 23 m.c. material lemnos, însă în aplicația SUMAL nu figurau implementate avize pentru autoutilitara și semiremorca în cauză.

          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice.

Materialul lemnos în valoare totală de aproximativ 12.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării. Totodată s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării și a ansamblului de vehicule folosit la transportarea materialului lemnos.

Activitatea s-a desfăşurat sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Biroului Silvic Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau