Aproape 29.000 de băcăuani s-au vaccinat antigripal

Medicii din județ au vaccinat până acum aproape 29.000 de băcăuani, fiind folosite tot atâtea doze de vaccin antigripal din cele 35.830 primite de la Ministerul Sănătății. Acces la imunizare gratuită au avut persoanele din grupele de risc, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni din instituțiile de ocrotire, personal medical și gravide.

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm persoanelor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit”, spune Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Recomandarea de vaccinare nu ar trebui ignorată, având în vedere că numărul celor care ajung la medic cu afecțiuni respiratorii rămâne la fel de mare. În ultima săptămână, la nivelul județului Bacău, s-au înregistrat 1.822 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și 236 de pneumonii și bronhopneumonii, majoritatea celor afectați fiind copii cu vârste de până la 14 ani.