360,9 milioane lei au fost alocate, de Ministerul Dezvoltării, către 27 de unități administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură – anunță ministrul Cseke Attila.

Dintre localitățile care au beneficiat de aceste alocări, sume importante au primit municipiile Timișoara (67.840.130,52 lei), Constanța (61.273.377,37 lei), Arad (40.997.859,05 lei) și Bacău (40.847.232,88 lei).

„Alocarea fondurilor a fost, cu siguranță, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populație, spitale și unități de învățământ. Suntem încrezători că autoritățile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor” – a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Potrivit Legii bugetului  de stat pe anul 2022, MDLPA a avut un buget de 400 milioane lei pentru susținerea activității unităților administrativ-teritoriale, în vederea asigurării furnizării energiei termice.

Anexă: Sumele repartizate către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale pentru consumul de gaze naturale, achiziția de păcură, precum și pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei

Sursa: Realitatea de Bacau