Arme și rațe sălbatice confiscate de polițiști

Polițiștii de la Secţia 5 Rurală Răcăciuni au confiscat mai multe arme de la un individ bănuit de braconaj. Bărbatul de 50 de ani, din Coțofănești, a fost oprit în trafic, pe DJ 119 A, în comuna Sascut, iar în autoturismul condus de el agenții au găsit trei arme de vânătoare prevăzute cu sistem artizanal de ochire şi iluminare, iar în portbagaj şase rate sălbatice împuşcate, care nu erau menţionate în autorizaţia de vânătoare.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au stabilit că aceasta, însoţit de doi tineri, a participat la o partidă de vânătoare în baza autorizaţiei de vânătoare colectivă, valabilă pentru perioada 7-21 decembrie, în urma căreia au împuşcat rațele, dar nu le-au menţionat în autorizaţie.

Autoturismul, cele trei arme de vânătoare şi 79 de cartuşe au fost ridicate pentru cercetări și a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legale.