Ca și în fiecare an, și de această dată stațiunea Slănic Moldova a fost aglomerată de Paști. Turiști veniți din toate colțurile țării au ales stațiunea băcăuană, o oază de relaxare și de aer curat. Iar după o masă bogată de Paști, mulți au ales să iasă la plimbare pe traseele turistice montane din jurul stațiunii.

Dacă în mod curent turiștii lasă în urmă semne ale trecerii lor, traduse în munți de gunoaie, pungi și pet-uri, de data aceasta oamenii au dat dovadă de civilizație și că iubesc natura. Salvamontiștii băcăuani, care în aceste zile au vegheat îndeaproape ca turiștii să nu pățească nimic, au fost plăcut impresionați de ceea ce au găsit în urma turiștilor.

“Traseele montane din jurul stațiunii Slănic Moldova au fost pline de turiști. Multe familii cu copii mici, oameni veseli, oameni frumoși. Vă mulțumim că ați lăsat potecile și pădurea curate și vă mai așteptăm. Salvatorii montani de la Salvamont Bacău vă sunt alături și veghează să aveți ture fără evenimente”,  se arată într-o postare a Salvamont Bacău făcută pe Facebook.

Pe de altă parte, salvamontiștii avertizează că în zonă au început să apară viperele. De asemenea, în zona Dobru a fost văzută și o ursoaică cu doi pui.