Lucrările de reabilitare a frontului de captare Mărgineni 2 s-au finalizat, procedura de recepționare a obiectivului fiind în desfăşurare.

S-au decolmatat şi modernizat 16 puțuri care, odată puse în funcțiune, vor permite creşterea cu 9% a debitului de apă furnizată locuitorilor municipiului Bacău. Alte 75 de puțuri aferente fronturilor de captare Mărgineni 1, Gherăieşti 1 şi Hemeiuş 2 sunt în plină reabilitare, urmând ca lucrările să se termine în toamna acestui an (ex. lucrările la frontul de captare Gherăieşti 1, cu 44 de puțuri – cele mai multe, se află la un grad fizic de realizare de peste 40%).

”Prin această investiție, cofinanțată de Consiliul Județean Bacău şi decontată din fonduri europene prin aplicația apă/canalizare POIM, asigurăm o sursă alternativă de alimentare cu apă a oraşului, sursă care va alimenta Rezerva de apă la momentul când aceasta va fi pusă în funcțiune de către primărie.
Contractul are o valoare de peste 31 milioane lei (fără TVA) şi mai prevede construirea unei stații de demanganizare (grad fizic de realizare 38%), a unei gospodării de apă, precum şi implementarea unui sistem de monitorizare SCADA.
Mobilizarea constructorului, precum şi implicarea echipei de management a CRAB îmi dau speranța că lucrările vor fi încheiate înainte de termen, fapt ce va coincide cu rezolvarea problemei de alimentare cu apă a Bacăului”, a declarat Valentin Ivanncea, președinte CJ Bacău.

Sursa: Realitatea de Bacau