Rata de infectie a ajuns la 2.15 in judetul Bacau. Doua orase sunt in scenariul rosu ( mun Bacau(3.46) si Onesti(3.34)) iar o comuna se afla in pragul carantinei – Filipeni ( 6.69 ).

Prefectura Bacau a publicat o serie de restrictii valabile pentru municipiul Bacau, incepand de luni, 27 septembrie. Printre acestea, exista si restrictionarea accesului clientilor in salile de fitness. Acestia sunt obligati sa prezinta un certificat verde pentru a face sport, daca rata de infectie a depasit 3, conform Prefecturii :

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2” se arata in comunicatul Prefecturii Bacau

Sursa: Realitatea de Bacau