Bacăul a fost inclus în rețeaua medicală de eradicare a Hepatitei C, fără interferon

Spitalul Județean de Urgență Bacău a fost inclus în rețeaua medicală a centrelor care pot asigura pacienților diagnosticați cu hepatită cronică de etiologie virală și ciroză hepatică o medicație inovativă introdusă și pe piața românească din anul 2015. Avantajul este că bolnavii nu vor mai trebui să meargă la București, Iași sau Cluj pentru acest tratament revoluționar, care în 98% din cazuri are ca efect eliminarea virusului hepatitei C. Tratamentul se derulează pe parcursul a maxim șase luni și este decontat în totalitate de CNAS. Deschiderea de noi centre este motivată prin creșterea numărului de pacienți eligibili.
În prima etapă, de acum trei ani, au fost considerați eligibili 5000 de români, iar în ultima etapă au fost incluși 13.000 de bolnavi, din care 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, şi 50 de pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.
Hepatita C este o boală transmisibilă pentru care nu există vaccin. Peste 70% dintre persoanele care suferă de Hepatita C nu prezintă simptome evidente. Boala însă este tratabilă și vindecabilă. Hepatita virală C este cauzată de infecția VHC, care determină inflamația și lezarea ficatului. Virusul VHC se transmite prin sângele unei persoane infectate. Mai rar, se transmite prin contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau de la mamă la făt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.