Bacăul, sub avertizare de cod galben. Poliţiştii recomandă prudenţă la volan

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben şi pentru judeţul Bacău, valabilă până marţi, 10 iulie, la ora 21.00, în care se arată că instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor cădea cantități de apă însemnate.

În contextul acestor avertizări, pentru o călătorie în siguranţă, poliţiştii băcăuani le recomandă conducătorilor aută să dea dovadă de prudenţă în trafic. Înainte de a porni la drum să se intereseze de starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, iar dacă întâlnesc porțiuni unde partea carosabilă este umedă, să circule cu viteză mai redusă.

Şoferii trebuie să conștientizeze pericolul de a acvaplana. În acele momente, anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă şi atunci controlul maşinii este practic imposibil, spun poliţiştii. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte, dar acvaplanarea apare foarte repede şi atunci când anvelopele sunt uzate sau când se trece prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat, mai precizează oamenii legii.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău le recomandă şoferilor să păstreze distanţa de siguranţă în mers şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.
Sfatul pentru pietoni este să circule numai pe trotuare şi să traverseze strada doar pe trecerile de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.