Bacăul va avea HUB pentru tineret

Consiliul Local a aprobat modificare indicatorilor tehnico economici ai proiectului de creare a unei infrastructuri de suport de incubare a afacerilor hub pentru tineret, care urmează să fie construit la fostul Cinema Orizont, o clădire aflată în patrimoniul Primăriei Bacău, dar în prezent abandonată. Proiectul a fost depus spre finanțare prin POR 2014-2020,  Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, iar scopul acestuia este „promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali la ultima ședință.

Valoarea totală a proiectului este de 21 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare a primăriei va fi de 11 milioane de lei.

Proiectul a ajuns în etapa evalării tehnice și economice. Cinematograful Orizont era în vederile administrației locale încă din 2010, când s-a discutat despre transformarea sa în sediu pentru Direcția de impozite și Taxe Locale. După ce în 2013 s-au alocat 40 de mii de lei pentru proiectare, nu s-a mai auzit nimic despre cinematograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.