Bacăul va găzdui o întâlnire europeană în luna mai

Întâlnirea va include și vizitarea unor obiective din județul Bacău.

sursa: Prefectura Bacău

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a solicitat cooperarea cu Județul Bacău, Instituția Prefectului, Municipiul Bacău și Aeroportul Internațional ”George Enescu” din Bacău în vederea organizării în comun a unei conferințe pe tema ”Contribuția diferitelor categorii de cetățeni europeni la dezvoltarea țării gazdă. Concluzii pe politicile publice privind diaspora”, care va avea loc la Bacău, în perioada 3-5 mai 2019. Evenimentul face parte din seria celor programate în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care țara noastră o deține timp de 6 luni.

Urmare a discuțiilor și întâlnirilor care au avut loc până în prezent, a fost semnat Protocolul de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile locae, care stabilește modalitatea de lucru, implicarea și atribuțiile asumate de către fiecare parte în organizarea acestui eveniment.

În agenda acțiunii, vor fi incluse, pe lângă activitățile profesionale și un program artistic și turistic care își propune promovarea valorilor și a potențialului local în rândul înaților oaspeți europeni. Astfel, vor fi organizate: o expoziție cu produse agro-alimentare tradiționale din județ, o vizită la Salina Târgu Ocna și un program folcloric susținut de Ansamblul Busuiocul din Bacău.

La acest eveniment se așteaptă participarea unui număr estimativ de 50 de persoane, experți pe diaspora din cele 27 țări membre ale UE, precum și alți invitați.