Polițiștii de investigaţii criminale din Bacău au fost sesizați de către un bărbat, de 42 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni

Suspectul, un bărbat, de 50 de ani, din Bucureşti ar fi coborât dintr-un autoturism și i-ar fi solicitat bărbatului suma de 600 de lei în schimbul unui inel, din metal de culoare galbenă, aparent din aur. Fiind indus în eroare, păgubitul i-a oferit suma de bani, iar ulterior a realizat că a fost înșelat și a anunțat poliția.

Poliţiştii l-au identificat pe suspect în aeroportul Otopeni, când încerca să iasă din ţară. Acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri corespunzătoare.

Prejudiciul a fost recuperat și predat păgubitului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să nu daţi curs solicitărilor unor persoane necunoscute şi, dacă totuşi aţi fost păcăliţi, reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.