Bill Gates distruge speranțele omenirii: Este posibil să apară pandemii mult mai grave față de COVID-19

Bill Gates avertizează că există posibilitatea să apară pandemii mult mai grave față de COVID-19. Aceasta face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.

Bill Gates a declarat că, în ciuda faptului că Omicron şi Delta ale coronavirusului au fost unele dintre cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar fi putut avea de înfruntat un agent patogen care să provoace o rată mult mai mare de decese sau forme grave, relatează FT.

Acesta spune că priorităţile lumii sunt ”ciudate” şi că a revenit filantropilor şi guvernelor bogate sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor.

 „Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice şi zeci de milioane de vieţi, este o poliţă de asigurare destul de bună”, a spus Gates.

Bill Gates consideră că o mare parte din inovaţiile pentru pregătirea unei viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV şi a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză şi malarie.

Gates a declarat că cei doi mari finanţatori ai dezvoltării de vaccinuri în timpul pandemiei Covid-19, CEPI şi guvernul SUA, au fost ”curajoşi” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potenţiale.

„Banii riscaţi au fost cei care au determinat desfăşurarea evenimentelor. Aşadar, a existat un beneficiu global uriaş. Acum suntem cu toţii mult mai inteligenţi”, a spus el.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.