Campania „Verde la educaţie pentru circulaţie” i-a atras pe copiii din Bacău

Astăzi, în Bacău, s-a desfăşurat a şasea ediţie a Campaniei Poliţiei Române: „Verde la educaţie pentru circulaţie”, un proiect de tradiţie, care îşi propune să aducă în atenţia copiilor şi părinţilor siguranţa rutieră.

Obiectivul este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învăţarea şi respectarea regulilor de circulaţie, pentru ca pe termen lung, numărul şi gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şi copiii să fie reduse.

Anul acesta, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Bacău i-au învăţat pe cei mici cum să-şi poarte singuri de grijă, pe drumul către şcoală sau casă. Lecţiile interactive, dedicate celor cu vârste curprinse între 4 şi 10 ani, au fost susţinute în parcările unui lanţ de magazine, partener al campaniei.

Prima parte a fost dedicată unei sesiuni teoretice, prin care participanţii au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulaţie şi au primit informaţii esenţiale pentru siguranţa lor ca pietoni. A doua parte a cuprins o sesiune practică, în care copiii au putut aplica cunoştinţele dobândite, printr-un joc interactiv de circulaţie rutieră. La final, toţi au primit premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.