Ce trebuie să faci dacă simți că ai simptome de Covid-19! Anunțul lui Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îndeamnă persoanele cu simptomatologie sugestivă pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să se testeze la medicii de familie şi apreciază că aceasta este o soluţie astfel încât pacienţii să aibă acces facil la un diagnostic rapid, la evaluare şi monitorizare.

„În acest context epidemiologic dificil, cu o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluţie pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare. Creşterea numărului de persoane testate de către medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanţă şi a direcţiilor de sănătate publică, unde sunt liste de aşteptare lungi’, a declarat Rafila conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată aminteşte că testarea este gratuită în cele peste 4.000 cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate. Lista acestora este publică şi se găseşte pe paginile de web ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, se mai arată în comunicat.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât şi oricare alte persoane, cu condiţia ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive, precizează Ministerul Sănătăţii.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.