În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, au acționat în 34 de misiuni.

Ieri, 21 iunie a.c., salvatorii băcăuani au intervenit în 20 de misiuni pentru acordarea ajutorului medical de urgență, două misiuni pentru asistența persoanelor și au lichidat cinci incendii. Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au desășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, au efectuat trei recunoașteri și au gestionat alte trei situații de urgență, în sprijinul comunităților.

 

Printre intervențiile semnificative înregistrate în acest interval, amintim:

 

Incendiu produs la o casă nelocuită din comuna Filipești – La ora 16:22, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu produs la o casă din comuna Filipești. Imediat, la fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Prin intervenția rapidă a salvatorilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, incendiul a fost lichidat în scurt timp. În urma acestuia a ars gardul proprietății, pe o suprafață de 25 metri liniari. Cauza probabilă a izbuncirii incendiului este utilizarea focului deschis în spații închise.

 

Incendiu produs la o casă nelocuită din localitatea Podu Turcului – Un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență anunța ieri, ora 21:54, un incendiu produs la o casă din localitatea Podu Turcului. La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau deșeuri vegetale. Din fericire nu au fost înregistrate pagube, cauza probabilă a producerii incendiului fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.

          De asemnea, în intervalul menționat s-au mai înregistrat alte trei incendii, două dintre acestea fiind la gospodării, iar al treile la un autoturism.

          Rămânem mobilizați 24/24, pentru a acționa în prijinul cetățenilor atunci când va fi nevoie.

Sursa: Realitatea de Bacau