Cod portocaliu pe mai multe râuri din Bacău! Hidrologii nu exclud un COD ROȘU în orele următoare

Aproape o jumătate de țară, inclusiv județul Bacău, se află sub o avertizare meteorologică și una hidrologică, ambele cod portocaliu.

Până dimineață se vor semnala precipitații abundente, care vor ajunge până la 80 de litri /mp. Apa va cădea într-un timp foarte scurt, ceea ce va antrena viituri și torenți pe râuri, pâraie și versanți.

Comandamentul pentru Situații de Urgență a convocat azi toți prefecții în videoconferință, pentru a le transmite noile avertizări meteorologice. Acestora li se suprapun și avertizări hidrologice.

În județul Bacău, e în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru râurile Trotuș, Bistrița și Bârlad, precum și pentru afluenții mici ai Siretului.

Hidrologii au transmis în timpul videoconferinței că nu exclud posibilitatea emiterii unor avertizări cod roșu pentru câteva bazine hidrografice, inclusiv în județul Bacău. Vizată de posibilitatea unui cod roșu hidrologic este în principal zona de sud a județului.

În cadrul videoconferinței, prefectul județului Bacău, Maricica Coșa, a transmis că autoritățile sunt pregătite să intervină dacă va fi nevoie. În plus, pe perioada codului portocaliu, în toate primăriile din județ va fi asigurată permanența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.