Cod Roşu de inundaţii pentru bazinul Trotuş. Vezi câți oameni sunt afectați

Autoritățile intervin încă de azi noapte.

UPDATE
14 localităţi din judeţul Bacău, afectate de inundaţii
 
Şuvoaiele au măturat o bună parte din judeţul Bacău. Autorităţile au stabilit că sunt afectate de inundaţii 14 licalităţi. Vorbim de Slănic Moldova, Oituz, Poduri, Tg. Ocna, Moineşti, Comăneşti, Mărgineni, Bacău, Ardeoani, Măgura, Scorţeni, Dărmaneşti, Helegiu şi Oneşti.
Apa a intrat în 488 de gospodării din judeţ, dintre care 308 sunt din Slănic Moldova. Se intervine cu mijloace şi forte din judeţul Bacău şi din ţară  pentru evacuarea persoanelor aflate în zonele de risc, evacuarea apei şi întărirea digurilor. În comuna Poduri, în satul Cernu s-a rupt un pod, iar 160 de locuitori sunt izolaţi.  
Nu au energie electrică 1.227 de consumatori din Oituz, Sănduleni şi Pădureni, dar şi 12.700 din Tg Ocna. Alţi 15 consumatori din Oituz şi 125 din Moineşti au rămas fără gaz.
DJ 252 B Răcătăul de Jos – Pânceşti este închis, dar se poate circula pe rute ocolitoare: DJ 252 Parincea – Soci. Se circulă cu dificultate pe DN 11, zona Oituz şi Sănduleni, DN 2G la Scorţeni şi DN 2B la Slănic Moldova. 
Știrea inițială
Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunţat instituirea CODULUI ROŞU privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pentru bazinul hidrografic Trotuș, în intervalul orar 11.00 – 24.00, pe raza județelor Harghita, Bacău, Covasna, Neamț. 
„Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112”, se arată în informarea DSU.
În judeţul Bacău sunt, aşadar, posibile depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul Trotuş, anunţă autorităţile. Conform informaţiilor ABA Siret,  pe râul Trotuş, în localitatea Tg. Ocna, cota de pericol a fost deja atinsă, iar în municipiul Bacău, pe strada Tazlăului, în cartierul Nord, se acţionează pentru consolidarea digului Bârnat cu saci de nisip. La faţa locului sunt pompieri de la ISU, jandarmi şi lucrători de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Bacău.
Operaţiuni de îndiguire sunt acum şi în comuna Helegiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.