Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (ADIS) Bacău și SOMA SRL au marcat, sâmbătă 7 august,  startul contractului de salubrizare în municipiul Bacău și 22 de comune limitrofe.

 
La eveniment au fost prezenți reprezentați ai ADIS, precum și ai localităților beneficiare ale contractului cu SOMA, Valentin Ivancea – președintele ADIS și al CJ Bacău, Cătălin Moise – director executiv ADIS, Constantin Șoșu – președintele operatorului SOMA, Narcis Doru – director general SOMA.
 
„Este un prim pas care duce către un județ care poate deveni verde, un județ și un municipiu de reşedință verzi si civilizate din punctul de vedere al salubrizarii. Toate acestea nu se pot face fără ajutorul dumneavoastră, stimați cetățeni ai județului Bacău. Practic, vă propunem un parteneriat între cetățeni și autoritățile locale prin intermediul instituțiilor care gestionează salubritatea la nivelul județului, precum și la nivelul CJ. Am convingerea că cetățenii vor înțelege că respectând mediul și colectând selectiv deșeurile vom contribui cu toții la eficientizarea serviciului de salubrizare și la scăderea poluării, prin diminuarea cantităților de gunoi depozitate în celula 2”
Valentin Ivancea – președinte ADIS Bacău
 
„Contractul are ca obiectiv colectarea pe fracții a deșeurilor și transportul acestora separat la instalațiile SMID (Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor). Ținta principală este ca la groapa de gunoi să ajungă cât mai puține deșeuri și să creștem cantitate de reciclabil. Măcar 50-60 la sută dintre deșeuri va trebui să ajungem să le transportăm separat”.
Narcis Doru- director general SOMA
 
Contractul de colectare și transport deșeuri a fost semnat pe 6 mai. Prin acest contract, ADIS aliniază salubrizarea Bacăului și a celor 22 de comune la normele în vigoare.

Sursa: Realitatea de Bacau