Colectarea selectivă a deşeurilor, subiect de campanie de informare

Poliția Locală a Municipiului Bacău a derulat, de la începutul acestei luni, o campanie de informare cu privire colectarea selectivă de deşeurilor reciclabile şi importanţa acesteia. Iniţiativa a apărut după ce s-a constatat că, la nivelul Bacăului, gradul de colectare a deșeurilor reciclabile este redus, cu toate că este o obligație prevăzută de Legea 211/2011,

În oraş sunt 22 de locații moderne de colectare, codificate pe culori în funcție de tipul de deșeu şi, în timp, toate ghenele de gunoi vor fi înlocuite cu astfel de puncte.
Polițiștii locali din cadrul compartimentelor de Protecția Mediului și Ordine Publică au distribuit afișe și pliante la asociațiile de proprietari, școli și societăți comerciale, cu informaţii despre obligativitatea selectării deşeurilor.
„Ne dorim ca pe parcursul campaniei populația municipiului Bacău să conștientizeze că orice efort privind colectarea selectivă va asigura un mediu durabil și sănătos pentru viitoarele generații. Ne bazăm pe spiritul civic al cetățenilor municipiului Bacău și pe forța de exemplu a celor tineri. Implică-te și fii alături de noi ajutându-ne să reducem cantitatea de deșeuri colectând selectiv pentru orașul tău!”, este îndemnul agenţilor locali.
Până în anul 2020, România trebuie să recicleze jumătate din deșeurile pe care le produce, respectiv hârtie, metal, plastic și sticlă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.