Consiliul Județean Bacău primește banii investiți la Aeroport înapoi

Consilierii județeni au aprobat la ultima ședință Devizul general actualizat pentru proiectul „Modernizarea şi Dezvoltarea Infrastructurii de Transport Aerian la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău”, conform cerințelor Ghidului solicitantului pentru proiectele retrospective. Prin acest tip de proiecte, Comisia Europeană restituie sumele investite de către autoritățile locale în proiecte de investiții considerate de interes local sau regional major, permițând astfel reinvestirea lor în alte proiecte cu impact asupra dezvoltării regionale. În acest sens, în urma avizului Comisiei Europene, Consiliul Judeţean Bacău a primit dreptul de a recupera suma de 57 de milioane de euro din banii alocaţi pentru modernizarea Aeroportului băcăuan.

„Hotărârea este legată de decizia Comisiei Europene prin care s-a aprobat returnarea sumelor cheltuite de autorități pentru modernizarea Aeroportului. E vorba despre 57 de milioane de euro”, a explicat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Proiectul este eligibil în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 2, Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectivul specific 2.3 Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Recent, Aeroportul Bacău a trecut printr-o serie de modernizări, cea mai importantă fiind construirea unui nou terminal și a unei parcări, dar și a unui nou turn de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.