Cristian Tudor Popescu a spus că a înțepenit atunci când a auzit că Viorica Dăncilă a declarat că guvernul condus de ea nu a pus piedică niciunui român care a aspirat la o funcție înaltă în Europa, oferind ca exemplu cazul Laurei Codruța Kovesi. Gazetarul a precizat că șefa PSD a progresat în materie de „tupeu” și de „prostit în față”.

„Așa a zis doamna candidat, că vedem un mare zero? (în dreptul numelui său, referitor la dosarele penale pe care le are, n.red.) Minunat! O felicit pentru asta, în general pentru mine a devenit un calvar să comentez ce spune această persoană. De câte ori îmi solicitați un comentariu mă gândesc de câte ori o să trebuiască să mai vorbesc despre domnia sa. Dar acum nu pot, nu reușesc să fiu zen”, a spus gazetarul.

„Ceea ce mă face să intervin este progresul realizat în materie de tupeu, de prostit în față, de minciună sfruntată al doamnei Dăncilă. Deci spune că ea niciodată, e întrebată în legătură cu votarea Adinei Vălean, ea nu va ridica nicio obiecție împotriva unui român care urmează să ocupe o funcție înaltă în Europa. Am înțepenit! Acest guvern condus de doamna asta a hăituit-o pur și simplu până în ultima clipă pe Laura Codruța Kovesi. Ne amintim, lăsând la o parte ce a făcut Tudorel Toader cu scrisorile alea, doamna Dăncilă însăși a spus până în ultimul moment că guvernul nu o sprijină pe Laura Codruța Kovesi. Și acum pronunță aceste cuvine! E un progres. O să ajungă să spună într-o zi: nu vedeți ce brunetă sunt?! Cred, pe linia asta”, a completat Cristian Tudor Popescu.

„Apoi, nu știu ce s-a votat în Parlament că nu eram membru al Parlamentului. Iar, minunat! Ești șeful guvernului și nu știi ce s-a votat în Parlament. Și o spune cu subiect și predicat. Mda, trebuie să fii membru al Parlamentului, nu-i suficient să fii prim-minisru, ca să știi ce se votează în Parlament și cu ce legi vei lucra în continuare ca șef al Executivului. Din nou, extraordinar!”, a adăugat el.

„Niște minciuni încremenitoare! S-a antrenat bine doamna. PSD a dus România în NATO! PSD a dus România în NATO?! În NATO, România nici acum nu știu dacă era intrată dacă nu mureau cei aproximativ 3.000 de oameni la World Trade Center, în 2001. Din acel moment până atunci nu eram nici măcar pe lista de așteptare, atunci am fost luați în considerare din punct de vedere geostrategic. Apoi, PSD a dus România în UE. Știți cine a făcut-o? Emil Constantinescu, cu un gest pe care l-am criticat dur atunci și nu regret, pentru că eu sunt gazetar, nusunt om politic, dar Emil Constantinescu a dat atunci drept de survol avioanelor americane să bombardeze Iugoslavia. Pentru a asta a venit Tony Blair la București și în Parlamentul României a spus: mulțumesc pentru ce ați făcut pentru noi și, în consecință, România va intra în UE. Și s-a ținut de cuvânt, din momentul ăla România a fost pusă pe șine și a trecut prin toate procedurile cu atâtea concesii”, a precizat gazetarul.

„Nu știe ce aia lebădă neagră. N-are sens să-i mai spun eu. Lebădă neagră e un concept sociologic legat de distribuții de probabilitate, nu are de a face cu acțiunea umană care modifica procesul respectiv; el trebuie să fie independent ca să vorbești de lebădă neagră acolo unde sunt numai lebede albe. În vreme ce toate acele întrebări capcană puse în întâlnirile Geoană-Băsescu, Năstase-Băsescu sunt rezultatul acțiunii umane directe, nu au nicio legătură cu distribuțiile de probabilitate din natură. Dar asta deja este… mă simt prost la propriu, prost în cap, să mă apuc să-i explic eu așa ceva doamnei acesteia”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și Emisiune nouă la Digi24: „Cap limpede”, cu Alina Manolache și Cristian Tudor Popescu