Un bărbat din Suceava, de 30 de ani,  a fost reținut de polițiști și este cercetat pentru înșelăciune și delapidare, după ce a reușit să păcălească doi oameni de afaceri să-i vândă diverse mărfuri, pe care nu le-a mai achitat. Afaceriștii păcăliți, unul din Bacău și celălalt din Suceava, i-au vândut omului, de bună credință, produse indistriale în valoare de peste 235.000 de lei. Când să încaseze însă facturile și-au dat seama că nu au de la cine. Atât afaceristul din Bacău, cât și cel de-al doilea păgubit, au făcut plângeri la poliție.

În urma cercetărilor, polițiștii din Suceava au descoperit că din ianuarie 2016 până în noiembrie anul trecut, „suspectul, administrator a două firme, prin retrageri succesive, şi-a însuşit din contabilitate în mod nejustificat suma de 698.105 lei, iar în perioada 23.02.2018 – 05.10.2018 a indus în eroare 2 societăţi comerciale, una din judeţul Bacău şi cealaltă din judeţul Suceava, de la care a achiziţionat produse industriale în valoare totală de 235.235 lei, sume pe care nu le-a mai achitat”,  se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

La domiciliul escrocului au avut loc și percheziții, în urma cărora au fost ridicate telefoane mobile, sisteme informatice, documente contabile, înscrisuri şi documente cu valoare probatorie