Cursuri suspendate în școli și vineri, 25 ianuarie

Elevii au parte de o vacanță nesperată. Ministrul Educației a semnat un ordin prin care vineri, 25 ianuarie 2019, se suspendă cursurile în unitățile de învățământ. Programa urmează să fie adaptată pentru a recupera materia din această zi.

De altfel, ziua de 24 ianuarie era oricum liberă pentru elevi, bugetari și alte firme.

Ministerul Sănătății a solicitat să se ia în considerare un astfel de liber întrucât suntem în pragul unei epidemii de gripă. Și DSP Bacău a emis o informare prin care solicită mai multă atenție la triajul epidemiologic care se face în grădinițe și școli.

„Vă solicităm să instituiți măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățămant prin realizarea triajului zilnic În colectivități ( creșe, grădinițe, școli, licee) și asigurarea respectării nomelor de igienă personală, atat a personalului didactic cat și a elevilor/preșcolarilor.

Nu vor fi acceptați în colectivitate copii care prezintă semne de boală. Ca măsură dc siguranță cadrelc carc efectuează triajul epidemiologic vor purta echipament de protecți.e (mănuși, mască).

Orice caz de imbolnăvire/focar înregistrat la nivelul unităților de învățămant va fi raportat zilnic către DSPJ Bacău, în vederea stabilirii măsurilor care se impun în funcție de situația epidemiologică”, se arată în adresa înaintată de instituție încă de la începutul săptămânii.