Cuști pentru capturarea râșilor, amplasate în pădurile din județul Bacău

Foto: Mihai Pop, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

O echipă comună formată din specialiști ai Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și ai Direcției Silvice Bacău din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a activat în pădurile din județul Bacău cinci cuști capcană în zonele unde a fost confirmată recent prezența râsului.

“Specialiștii au finalizat operațiunea după patru zile de acțiuni în teren, în condiții grele, cu temperaturi scăzute și strat gros de zăpadă. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului internațional LIFE Lynx, prin care se urmărește salvarea populației de râs din Slovenia, Croația și Italia”, spun cei de la Romsilva.
Proiectul este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România. Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat la începutul lunii decembrie a anului trecut.
România are o populație sănătoasă de râs și este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populației de râs din Slovenia, Croația și Italia, unde populația acestui prădător este în declin genetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.