UPDATE: INFP a revenit și a revizuit coordonatele și datele cutremurului. La circa trei sferturi de oră după producerea seismului, pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului specialiștii au precizat că seismul localizat în Bacău s-a produs, de fapt, în județul Vrancea, iar magnitudinea acestuia nu a fost de 2,6 grade, ci de 2,1 grade pe scara Richter. De asemenea, a fost revizuită și adâncimea, la 20 de kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea 2,6 grade pe scara Richter s-a produs în această după-amiază în zona seismică Vrancea, iar Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului i-a localizat epicentrul în județul Bacău. Deși Bacăul ace parte din zona seismică Vrancea, seismele cu epicentrul în județ sunt extrem de rare. Cutremurul de astăzi nu este unul specific zonei seismice, având în vedere că zona Vrancea e recunoscută pentru cutremurele de mare adâncime, în timp ce seismul produs în Bacău a fost localizat la o adâncime de 15 kilometri.

Cutremurul din Bacău a venit după alte două seisme înregistrate în zonă în cursul zilei de astăzi, unul produs în județul Vrancea și celălalt în județul Buzău. Cel mai mare dintre cele trei seisme a avut loc la ora 10.53, în Vrancea, și a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter.