De ce unele şcoli NU au autorizaţie sanitară de funcţionare de la DSP

A mai rămas doar o săptămână, până când în şcoli va suna din nou clopoţelul. Cu toate astea, în unele unităţi de învăţământ, vechile probleme rămân. Anul şcolar 2018 – 2019 va începe fără autorizaţie sanitară de funcţionare pentru 89 de clădiri, în care elevii desfăşoară activităţi, dint-un total de 934.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a efectuat controale şi anul trecut în aceste instituţii şi acolo unde a constatat deficienţe majore a retras autorizaţia de funcţionare. În acelaşi timp, a acordat sprijinul altor unităţi care au reuşit să se autorizeze.

Principalele motive pentru care unele clădiri nu au autorizaţie sanitară de funcţionare sunt: lipsa apei curente şi a canalizării, curtea prezintă denivelări, exteriorul clădirii trebuie recondiţionat, planul de conformare a expirat, clădiri care prezintă un grad avansat de uzură.
Mai sunt şcoli care au acoperişul necorespunzător, săli subdimensionate, iluminare necorespunzătoare, clădiri în construcţie, clădiri în reabilitare nefinalizată, aflată în litigiu, locaţie nouă în curs de autorizare sau unităţi de învăţământ care s-au desfiinţat.
Chiar dacă nu vor obţine această autorizaţie de la DSP, instituţiile de învăţământ tot îşi vor deschide porţile pentru elevi, acestea funcţionând pe propria răspundere a celor din conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.